Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Maureen Bol

Maureen Bol


(Eind)redacteur/webredacteur Communicatieadviseur overheidscommunicatie Interne communicatie bij reorganisatie

Home | Profile | Archives


Film Biutiful: keiharde werkelijkheid, spookachtig en dromerig

Posted at 23:24, 29/5/2011

Share

Op aanraden van een vriend in Barcelona ga ik naar de film Biutiful van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu met in de hoofdrol Javier Bardem. De filmtitel misleidt mij niet, dankzij waarschuwingen van familie: Biutiful is minder "beautiful" dan je zou verwachten en keihard.

 

De waarschuwing was op zijn plaats. Maar in al zijn rauwheid is de film toch bloedstollend mooi. Javier Bardem speelt een man, die op de zelfkant van het leven balanceert.

 

Crimineel

Deels criminineel, nog net niet verslaafd, maar wel van tijd tot tijd proevend van sex, drugs en alcohol op momenten dat het leven even teveel wordt. Deels is hij een goed man, omdat hij de dingen die hij doet aan zichzelf verantwoordt en ondanks alles probeert anderen te helpen.

 

Mensenhandel

Als criminele sjacheraar Uxbal voorziet hij Afrikaanse illegalen van goederen om op straat te verkopen. Illegale Chinezen, opgesloten in bedompte werkplaatsen, vervaardigen de namaak designproducten. Naast deze sjacherpraktijken brengt hij bovendien als medium nabestaanden de boodschappen over van overleden geliefden. De geesten ziet en spreekt hij, voordat zij, vaak met zijn hulp, voorgoed overgaan vanuit het leven naar de dood.

 

Overleven

Verder beschrijft Biutiful niet alleen het overlevingsverhaal van deze schnabbelaar Uxbal, zijn kinderen en zijn ex-vrouw, maar ook van de illegale Afrikanen en Chinezen. Aan het einde is het verhaal tragisch, dramatisch, maar toch sprookjesachtig mooi. Want Uxbal slaagt erin zoveel mogelijk tot een goed einde te brengen voor zover dat in zijn macht ligt.

 

Spookachtig

Hier en daar is het de film keihard en laat de zelfkant van het leven zien. Aan de andere kant is de film diepmenselijk en ontroerend. En af en toe spookachtig en soms dromerig. Voor mij was het vooral bijzonder de kant van Barcelona te zien, die ik nooit gezien heb. Gelukkig misschien. Maar ik geloof stellig, dat ook die kant van de stad bestaat.

 

Stofwolken

En wel hierom. Niet zo lang geleden was ik er getuige van hoe letterlijk honderden Afrikaanse handelaren hun spullen bij elkaar graaiden op Plaça de Catalunya en in drommen de metro in probeerden te stormen. De sirenes op de achtergrond. De stofwolken door de lucht. En wij verbaasd op het terras bij café Zürich... Een scène die ook terugkomt in de film! Indrukwekkende film, Biutiful. Uit het leven gegrepen... Waarvan ik een tipje van de ijsberg heb gezien.


Tekeningenbeurs tijdens Open Ateliers Schiedam

Posted at 15:24, 21/4/2011

Share

Ateliers in Schiedam openen dit Paasweekend vanaf vrijdag 22 april de deuren voor het publiek. Dé kans om een kijkje achter de schermen van de kunstenaars te krijgen.

 

De deelnemende kunstenaars zijn:

 • Aad Riepsaame
 • Ada Dispa
 • Alite Thijsen
 • Bouchaib Dihaj
 • Corinne Bonsma
 • Esther Zitman
 • Francis Konings
 • Henny van Leeuwen
 • Ineke Hagen
 • Inge van Haastert
 • Jacques Tange
 • Jeanne Rombouts
 • Jolande Bosch
 • Joris Kuipers

©Joris Kuipers

 • Jules van der Vuurst de Vries
 • Kees Touw
 • Marcel Reijerman
 • Marijke Mink
 • Peter Hellemons
 • Pim van Halem
 • Sandra Kruisbrink
 • Sjef Henderickx
 • Tomas Schats

 

 

Kunstbeurs 22 23 24 en 25 april 2011

Boterstraat 81
Schiedam

open:
22 april 17.00 - 20.00 uur
23 april 11.00 - 17.00 uur
24 april 13.00 - 17.00 uur
25 april 13.00 - 17.00 uur

25 april 13.00 - 17.00 uur Meet & Greet bij Ruimte in Beweging

 

Voor meer informatie is er de website van Open Ateliers Schiedam.


Nijmeegse voetbalclub Orion nu ook toegankelijk voor rolstoelers

Posted at 10:05, 3/4/2011

Share

 

Op 2 april op een zonnige zaterdagmiddag heeft voetbalclub Orion de lift naar het terras, de kantine en de tribune geopend.

 

 

De lift heeft lang op zich laten wachten. “Het slechte weer en desorganisatie bij de leverancier van de lift zijn daaraan debet”, zo meldde voorzitter Ad Frik op de Orionwebsite op 12 januari 2011. “Februari/maart zal het toch wel zover zijn”, liet Frik met enige twijfel tussen de regels door weten. Het werd uiteindelijk april.

 

 

Foto: Harrie van Ooijen

 

Vertraging

Het eerste wat Jeroen Kuipers (trouwe supporter, rolstoeler én begin jaren ’80 keeper bij een Orion jeugdelftal) ziet, zodra hij met hulp van een paar gespierde Orion-spelers naar boven is gedragen naar de kantine en de tribune, is een mindervalide-toilet. Dat werkt al sinds de opening van het nieuwe Orion-gebouw op zijn lachspieren. Sinds 2007 probeert het bestuur de aanvankelijk weg bezuinigde lift alsnog mogelijk te maken. Met maar liefst 4 jaar vertraging is de lift er eindelijk. En dat mag gevierd worden.

 

Ziekenhuis

Voordat het zover was, zo laat voorzitter Ad Frik te weten, is de angst hem meerdere malen om het hart geslagen. “Naar boven ging meestal wel”, zegt hij doelend op de manier waarop Jeroen in zijn rolstoel naar boven werd getild. “Maar naar beneden na een paar pilsjes was het toch elke keer weer afwachten of dat wel goed ging.” En het gaat ook een keer niet goed. Jeroen is niet het slachtoffer, maar een speler van Orion die met zware tassen de trap afgaat, glijdt uit en komt in het ziekenhuis terecht.

 

 

Op de officiële opening  is een twintigtal belangstellenden, waaronder de sponsoren Woningbouwstichting De Gemeenschap, Bouwbedrijf KlokBouw b.v. en de gemeente Nijmegen afgekomen.

 

Onthulling

De officiële ingebruikname van de lift gaat voorspoedig met de onthulling van een plaquette op de muur en Jeroen Kuipers die zonder kleerscheuren met de lift naar het terras van het Oriongebouw naar boven gaat.

 

 

Een slechtziende vrouw met begeleidingshond maakt meteen ook dankbaar gebruik van de lift. Dat is pure aanwinst, zo’n lift. Goed gedaan Orion!

 

Een variant van dit artikel is ook te lezen op www.nijmegendirect.nl. Wegens een storing bij het downloaden van foto's was het daar echter niet mogelijk op tijd te publiceren. 


Het fenomeen twitterdaily

Posted at 16:05, 20/2/2011

Share

Eén van mijn twittervolgers (en tevens één van mijn met grote interesse door mij teruggevolgde contacten) liet zich vorige week uit over de vele twitter daily’s, de samenvattende berichten die via Twitter aangeboden worden en gebundeld worden in krantenopmaak.  Het valt inderdaad op, dat de laatste tijd mijn timeline (TL) verzadigd raakt met deze “kranten”.

Zij ergerde zich aan de vele tweets met daarin een link naar een dergelijk “dagblad”. “Waarom zou ik geïnteresseerd zijn in herhaling van tweets, die gaan over tweets die ik zelf ook al heb kunnen lezen?” vroeg ze geërgerd op Twitter. “Ik snap het nut van die twitter daily’s niet.”

Twitter Daily kranten worden gemaakt met speciale tools, zoals Paper.li of de Twitter Times. Deze tools zorgen ervoor dat er een krant gemaakt wordt over het sociale netwerk waarin de twitteraar zich bevindt en over zichzelf.

Bij het aangeven van specifieke #hashtags voegt de tool de twitterberichten toe die een dergelijke #hashtag noemen. Ook degenen die speciale aandacht hebben van de twitteraar die de krant maakt kunnen aan de hand van de Twitterlijsten toegevoegd worden in de publicatie. Verder zorgt de tool voor een overzichtelijke opmaak onder verschillende kopjes en rubrieken.

Ik zelf deel de ergernis over twitter dialy’s niet. Natuurlijk word je erdoor overspoeld en ook ik klik niet alle twitter daily’s aan. Het zijn vooral de mensen die ik vol interesse volg, waarvan ik graag hoor wat hun selectie is van het nieuws van de week of van de dag in hun twitternetwerk. Sommige twitter daily’s bundelen namelijk heel handig de informatie die ik zoek op Twitter.

Misschien verwoordt Neville Hobson het beter dan ik. Hij schreef vorig jaar al over dit onderwerp.


De stal van Galerie 10 tijdens Art Rotterdam in Lantaren Venster

Posted at 19:46, 13/2/2011

Share

 

Galerie 10 uit Utrecht nam de gelegenheid waar om tijdens Art Rotterdam in de nabijheid van deze grote beurs een tentoonstelling op te zetten met mensen uit eigen stal. Onder de noemer RE:Rotterdam presenteerde Galerie 10 de volgende namen:

 

 • Joris Kuipers
 • Hidde van Schie
 • Hidenori Mitsuo
 • Inge Aanstoot
 • Atladottir & d'Ors
 • Marc Bijl
 • Heddy-John Appeldoorn
 • Jan Koen Lomans
 • V & B (Alex Jacobs & Ellemieke Schoenmaker)

Een overzicht van enkele werken op de tentoonstelling:

 

 

Hidenori Mitsuo

 

Atladótir & d'Ors

 

 

Hidde van Schie (Sunny Serpentine en Groene Vogel)

 

 

 

 

 

Uit de Detoxication-serie van Joris Kuipers


Joris Kuipers exposeert Shadowland tijdens Re:Rotterdam

Posted at 22:55, 5/2/2011

Share

 

Joris Kuipers exposeert binnenkort in Rotterdam. Hij heeft daar naast een zwart wandreliëf "Shadowland" enkele nieuwe kleine wandreliëfs hangen. Hij exposeert in het kader van Re:Rotterdam.

 

 

Galerie10 organiseert van 9 tot en met 12 februari 2011 Re:Rotterdam. Dit evenement wordt tegelijkertijd gehouden met ArtRotterdam en vindt plaats in het nieuwe LantarenVenster in Rotterdam.

 


De deelnemers zijn:
* Galerie10, Utrecht, the Netherlands www.galerie10.nl

* Trendbeheer, Rotterdam, the Netherlands www.trendbeheer.com
* Tupajumi foundation, the Netherlands www.tupajumi.com
* Buro Dijkstra, Rotterdam, the Netherlands www.burodijkstra.com

Openingstijden:

Wo 9 feb: 13.00-16.00 Preview

Wo 9 feb: 16.00- 22.00 Opening

Wo 9 feb: 22.00-01.00 Afterparty

Do 10 feb: 12.00-18.00

Fri 11 feb: 12.00-21.00

Sat 12 feb: 11.00-19.00


Toegangsprijzen:

Re: Gratis, Afterparty 5 euro

 

Adres:

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996

3072 MD Rotterdam


Hyves als oerhollands product bij Social Media Club

Posted at 09:05, 26/1/2011

Share

Wouter Glaser (1983 Utrecht) is op zijn veertiende begonnen met ondernemen. Sindsdien werkte hij voor Clockwork, ICODA European Affairs Brussel, TBWA\Busted, de PvdA en Monogram Communication Strategies. Bij de PvdA zorgde Wouter voor het lidmaatschap van de eerste politicus op Hyves, Wouter Bos. Wouter Glaser schreef  bovendien voor Adfoblog enige tijd een tweewekelijkse column over de Amerikaanse Verkiezingen van 2008.

 

 

Wouter Glaser, nu pr- en communicatiemanager bij Hyves, was de hoofdspreker bij de bijeenkomst van de Social Media Club Nijmegen op dinsdag 25 januari.

 

Twitter

Trots kondigde Jeanet Bathoorn, één van de organisatoren, tijdens de avond aan, dat de Social Media Club met @SMC024 en #SMC024 boven de Wereld draait door (#dwdd) aan de top van "hot items" was komen te staan. Wat wil je, als een Hyvescoryfee aan het woord is voor een ruimgevulde zaal in het gloednieuwe ROC-gebouw in Nijmegen. Kijk maar naar de foto's van "huisfotograaf" René Wouters.

 

Presentatie

In zijn presentatie vertelt Glaser over zijn achtergrond, over Hyves, de nieuwe functies op Hyves en hij schuwt kritische vragen niet. Met de microfoon in de hand gaat hij de zaal in en geeft iedereen die wat wil vragen een kans. Of het nu door zijn leeftijd komt, hij is 27 jaar oud, of door zijn open gezicht, zijn antwoorden lijken eerlijk en oprecht. Maar hij natuurlijk ook niet voor niets de PR-manager en communicatieadviseur van Hyves geworden. Toch is het prettig dat datgene wat hij vertelt overkomt als "informatie" in plaats van een goedkoop verkooppraatje.

 

Hyves

In zijn presentatie benadrukt Glaser herhaaldelijk, dat Hyves een typisch Nederlands product is. De gemiddelde Hyver is 31 jaar oud. Dat neemt wel het beeld weg, dat Hyves alleen voor kinderen zou zijn. De mogelijkheden voor ondernemers op Hyves is groot. Er zijn talloze manieren om je te profileren of te promoten. En ook de advertentiemogelijkheid is groot.

 

Voorbeelden

Daarvan laat hij enkele voorbeelden zien. Zoals de Inholland Toekomstscanner of de Vodafone virtuele waarzegster, Madame TreSesti. Ook voor de PvdA heeft hij leuke filmpjes bedacht, zoals Super Mario Bos met Wouter Bos in de hoofdrol.

 

Netwerken

Vooraf aan de presentatie, tijdens de pauze en de borrel achteraf stelt Wouter Glaser zich zeer toegankelijk op. Ook een toevallig passerende ROC-student kan hem rechtstreeks aanspreken. "Jij bent van Hyves? Wat doe je daar precies?", vraagt hij aan Glaser. Geduldig legt Glaser uit wie hij is om vervolgens een stortvloed over zich heen te krijgen over iets bijzonders, wat de student bedacht heeft met een aantal andere studenten. "Ik weet zeker, dat het de wereld zal gaan veroveren. We zijn nu met z'n drieën en we zoeken nu nog een vierde man. Maar wat wij bedacht hebben..."

 

Social Network

Tot zover krijg ik het gesprek mee. Ik ben niet iemand die graag gesprekken afluistert, maar ik heb wel genoeg gehoord om visioenen te krijgen van soortgelijke beelden als in de film Social Network over het ontstaan van Facebook. Ik gniffel even en vraag mij af wanneer ik weer iets over dit vernieuwende idee te horen zal krijgen. De Sociale Media zijn druk in beweging. De invasie is begonnen, of we willen of niet.


Kijkje in de keuken van het Valkhofmuseum

Posted at 20:01, 20/1/2011

Share

 

Als leden van de Communicatiekring Nijmegen krijgen we als traktatie voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering een rondleiding door het Valkhofmuseum. Niet verkeerd!

 

Restauratie

De communicatieadviseur van het museum zorgt ervoor, dat we goed onthaald worden en onder leiding van een restaurateur zien we hoe beschadigde kunstwerken gerestaureerd worden. Het gaat dan niet alleen op nieuwe aanwinsten, maar ook om kunst die het in de opslag onder de tand des tijds te verduren heeft gehad.

 

Rondleiding

Daarna volgt een rondleiding in de Vrede van Nijmegenzaal. Een conservator licht een tipje van de sluier op van de achterliggende gedachte voor de tentoonstelling die daar opgesteld is. Een groot schilderij met daarop een plattegrond van het Middeleeuwse Nijmegen bijvoorbeeld blijkt na restauratie een paar details te verbergen, die uit gemakzucht of tijdgebrek vroeger gewoonweg overgeschilderd zijn.

 

Bruggetje

Zo wijst ze op een ophaalbruggetje die de restaurateur van het museum ontdekte onder een laag verf. Verder legt ze uit, waarom de prenten in een vitrinekast zijn opgehangen en wat hun relatie is met de Vrede van Nijmegen. Het "poppenhuis", een gigantisch bijna kitsch aandoend houten gebouw dat lijkt op het Paleis op de Dam, herbergt allerlei details die van doen hebben met de Vrede van Nijmegen.

 

 

Tapijten uit het Valkhofmuseum

 

Tapijten

De tapijten, die oorspronkelijk in de Trêveszaal van het stadhuis van Nijmegen hebben gehangen, lijken in eerste oogopslag niets met de Vrede van Nijmegen te maken te hebben. De conservator vertelt echter, dat de gezanten uit de zeventiende eeuw het stadhuis te pover ingericht vonden. Omdat zij alleen in een omgeving die hun stand waardig was het verdrag wilden ondertekenen werden er op kosten van de staat wandtapijten in Antwerpen besteld. Deze tapijten met daarop voorstellingen uit Ovidius.

 

Politiek

Zo is het gekomen, dat de politiek van toen ervoor gezorgd heeft dat deze tapijten onderdeel van ons Nijmeegs erfgoed zijn geworden. Alles voor een goede communicatie. Ik vraag mij af: doen we het hedentendage zoveel anders dan toen of niet? In elk geval hebben we aan dit staaltje representatie een aantal bijzondere tapijten overgehouden. Ook wat waard, lijkt mij.


Webinar over crisiscommunicatie tijdens Open Innovation Festival

Posted at 15:34, 4/12/2010

Share

Woensdag 1 december had ik mijn eerste "webinar": een seminar op het internet. Eigenlijk was het webinar meer een geluidsopname met websites en twitterberichten in beeld.

 

Het seminar ging over crisiscommunicatie en Ina Strating van de Crisiswerkplaats was de "leading lady".

 

Webinar

Het webinar werd georganiseerd in het kader van het Open Innovation Festival, dat van 29 november tot en met 3 december door heel Nederland gehouden werd en overigens ook internationaal.

 

 

 

 

Crisisbeheersing

Tijdens dit webinar was er een uur lang contact tussen Ina Strating en enkele gerenommeerde ambtenaren uit het wereldje van de crisisbeheersing. Ondanks de soms problematische verbinding via Skype was het mogelijk een tipje van de sluier op te lichten over hoe het er aan toe gaat in de communicatie rond een grote ramp.

 

Inschatting

Waarbij de hulpverleners uit het veld, de crisisambtenaren, burgemeesters en andere betrokkenen in de crisiscommunicatie hun ervaringen deelden met de toehoorders. Het voornaamste punt dat aan de orde kwam, was de inschatting van de waarde van eerste berichten die vanuit de buitenwereld over een ramp naar buiten komen. Die afweging is belangrijk om te zien of en hoe er ingegrepen moet worden bij een eventuele calamiteit.

 

Story

"In het kader van het Open Innovation Festival verzorgt de Crisiswerkplaats – Lydia Vroegindeweij en Ina Strating – een webinar waarin de kansen van sociale media bij crisiscommunicatie worden belicht", aldus Lydia Vroegindeweij op de website van de Crisiswerkplaats. Daar is ook de zogeheten "Story" te vinden: het beeldmateriaal die de volgers van het webinar te zien kregen tijdens het evenement.

 

www.pietvdveen.nl De laatste besneeuwde restanten van de sch... on Twitpic

 

www.pietvdveen.nl De laatste besneeuwde restanten van de school in #Gravenburg
 

Voorbeelden

Een aantal voorbeelden die Ina Strating tijdens deze #webINAr gaf, waren:

1. Een schoolbrand in Gravenburg

2. De dood van drie brandweermannen in De Punt (2008)

3. De herdenking van de dood van de drie brandweerlieden

4. Brandweerman die omkomt in Veendam

 

Nazorg

Bij dit soort gebeurtenissen, zo heeft Ina Strating met haar collega's ervaren, is het van groot belang mensen op de hoogte te houden. "Sociale Crisiscommunicatie: geïnformeerd wachten geeft minder stress!  #oif050 #webinar #oif020", zo twittert Ina via Skype tijdens het webinar. Maar even zo belangrijk is de nazorg.

 

Zij noemt de-basis.nl voor collegiale opvang van brandweerlieden en ivc-vliegramptripoli.nl voor nabestaanden en betrokkenen bij de vliegramp in Libië op 12 mei 2010.

 

Tools

Buiten websites zijn er ook diverse tools die het werken met de overvloed aan informatie kunnen vergemakkelijken. Te denken valt dan aan:

 • Twapper Keeper
 • Storify
 • The Archivist
 • Cover it life
 • Twitter rookmelder
 • Onesite
 • Grouptweet
 • Twirus
 • Picfog

Allen terug te vinden op de website van de Crisiswerkplaats.


Einde van een reis

Posted at 08:53, 26/11/2010

Share

Een knal en het geluid van een brekende tak. De trein remt abrupt af, maar het duurt even voordat we stilstaan.

 

Tak?

Vlak na het station van Elst - we zijn net de spoorovergang over gegaan - komt er opeens een einde aan onze reis. Reizigers kijken elkaar verbijsterd aan. Ik zeg nog: "Dat was vast een tak die ze op de rails hebben gelegd en waar wij overheen zijn gereden."

 

Paniek

Dan horen we, dat de intercom van de trein wordt ingeschakeld. In paniek horen we de treinmachiniste gillen en schreeuwen: "Oh, wat doe ik nou, wat doe ik nou?" Vlak daarna wordt de intercom weer uitgeschakeld. Maar het is voldoende om ons op de hoogte te brengen.

 

Aanrijding

Niet lang daarna klinkt de stem van de conducteur. "Ik heb helaas een ernstige mededeling. We hebben net een aanrijding met een persoon gehad. Onze excuses voor het ongemak."

 

Rouw

Ik begin op slag te huilen en besef, dat die tak die brak onder de wielen van de trein de botten van een mens moeten zijn geweest. Ik rouw stilletjes voor die onbekende persoon en gruwel bij de gedachte dat er iemand onder mijn voeten door is gegaan en eraan gestorven is.

 

Geschokt

De andere reizigers zijn ook geschokt. Een Engelse dame die de mededeling ook gehoord heeft, maar niet heeft verstaan, krijgt uitleg over wat er gebeurd is. Twee mensen, die een presentatie in Amersfoort moeten geven, beseffen dat zij te laat komen en bellen naar hun werk. Een man op weg naar Utrecht belt naar het thuisfront.

 

Onze reis is voorbij, maar die van een ander voorgoed...

 

Werkoverleg

De twee mensen die voor een presentatie naar Amersfoort moeten, houden in de trein werkoverleg. De man op weg naar Utrecht checkt voortdurend zijn Blackberry en houdt ons op de hoogte van het nieuws op de website van de NS. Ik sla mijn laptop open en kijk of ik nog wat kan doen.

 

Wachten

Het wachten op de hulpdiensten, de politie en de brandweer duurt niet lang. Het wachten op hernieuwd vertrek wel, ook al hebben we daar alle begrip voor. Het wachten is vooral op de brandweer, die, zoals een conducteur ons meldt, de trein moet schoonspuiten voordat wij weer verder gaan.

 

Het is ruim twee uur later, voordat wij aankomen op station Arnhem.

 

Reizigers die snel door moeten, zoeken naarstig naar waar zij naar toe moeten. De Engelse dame moet naar Schiphol. Ik vraag voor haar aan de conducteur waar zij naar toe moet. Hij wijst naar de overkant. Daar staat de rechtstreekse trein naar Schiphol.

 

Conducteur

Ik vraag hem nog naar een verstoring bij Utrecht, waarover een van de passagiers het eerder had. Zijn blik wordt wazig. Nu zie ik pas, dat zijn ogen roodomrand zijn en ik herken hem als een van de treinconducteurs die buiten hebben rondgelopen. "Nee", zegt hij, "daar weet ik niets van, want ik kom natuurlijk uit diezelfde trein als jullie." Beschaamd en troostend leg ik een hand op zijn arm en zeg: "Sterkte." Hij bedankt me en draait zich om.

Treinverkeer bij Elst na ongeval weer op gang

donderdag 25 november 2010 | 11:36 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 25 november 2010 | 16:46

foto: Job van der Meer/DG

ELST - Treinreizigers tussen Arnhem en Nijmegen en tussen Arnhem en Zetten-Andelst werden donderdagmiddag met bussen vervoerd nadat er in Elst een aanrijding was geweest. Ze hadden een vertraging van meer dan 60 minuten.

 

Rond 13.50 kwam het treinverkeer weer op gang.

Bron: De Gelderlander

 

Arnhem - Nijmegen/Tiel

Melding donderdag 25 november 2010, 11:33 uur:

Oorzaak: : aanrijding met een persoon

 

Tussen Arnhem en Lent/Zetten - Andelst rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon.

De extra reistijd is meer dan 60 min.

De verstoring is naar verwachting rond 14:00 uur verholpen.

Reizigers tussen Arnhem en 's - Hertogenbosch/Tiel reizen via Utrecht C.

Reizigers tussen 's - Hertogenbosch en Zwolle reizen via Utrecht C.

Reizigers tussen 's - Hertogenbosch en Deventer reizen via Utrecht C.

Reizigers tussen Nijmegen en Utrecht C reizen via 's - Hertogenbosch.

Bron: www.nsvertragingen.nl

 

Geen treinen tussen Nijmegen en Arnhem na zelfdoding

Geschreven door nieuws redactie op 25 november, 2010 – 11:51 |

ELST – Op station Elst is iemand voor de trein gesprongen het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen en tussen Zetten-Andelst is zeker tot 14.00 uur vanmiddag gestremd. Reizigers moeten rekening houden met een uur vertraging. Meerdere reizigers op station Elst waren getuige van het drama.

http://www.nijmegenleeft.nl/nieuws/geen-treinen-tussen-nijmegen-en-arnhem-na-zelfdoding/10983/


Lancering Nijmegen Direct

Posted at 15:10, 10/11/2010

Share

Voor iedereen die van Nijmegen een nóg betere en leukere stad wil maken! De website Nijmegen Direct heeft de officiële lancering woensdagavond 17 november 2010 in de Waarmakerij aan de Tooropstraat 117 in Nijmegen.

 

 

Iedereen met binding met de Waalstad, Havanna aan de Waal, kan op www.nijmegendirect.nl verhalen lezen over heden en verleden van de stad. Met foto's en filmpjes, leuke invalshoeken, over politiek, cultuur of gewoon de dingen die mensen opvallen.

 

De verhalen zorgen voor discussie op de website of via Twitter. Je kunt reageren, je kunt zelf bloggen, je haalt daar de informatie vandaan wat de mensen in Nijmegen bezighoudt. Ludieke dingen, persoonlijke verhalen, nostalgie, verontwaardiging. Dat allemaal komt naar boven op deze website.

 

Hier volgt het persbericht dat hoort bij de lancering van de site.

 

                                                                                                 Nijmegen, 4 november 2010

Meedromen over Nijmegen tijdens officiële lancering van online platform

Nijmegen Direct: voor ieder die de stad een warm hart toedraagt  

Op 17 november is de officiële lancering van Nijmegen Direct, het online platform voor mensen die van Nijmegen een nog betere en leukere stad willen maken. Nijmegen Direct wil zichtbaar maken wat er in de stad leeft en mensen met hart voor Nijmegen met elkaar verbinden. Hiervoor is een website ingericht waar iedereen persoonlijke verhalen en ook actuele berichten, foto’s en video’s kan plaatsen. Alles wat op Nijmegen betrekking heeft, kan op de site gepubliceerd worden. Elke maand is er een bloggersborrel, zodat mensen die schrijven op Nijmegen Direct, elkaar ook in het echte leven kunnen ontmoeten.

Afgelopen maanden heeft Nijmegen Direct proefgedraaid en dat leverde al tientallen berichten met foto’s en filmpjes over het heden en verleden van Nijmegen op. Op www.nijmegendirect.nl vertellen mensen in woord en beeld over hun ervaringen als Nijmegenaar. Ze schrijven over hun belevenissen in deze mooie stad en over wat ze vinden van wat er gebeurt. Ze zijn soms kritisch: wat gaat niet goed of niet snel genoeg? Maar altijd voel je in hun verhalen hoe trots ze zijn op Nijmegen, hún stad. Doordat Nijmegenaren elkaars verhalen lezen en daarop reageren raken ze meer met elkaar verbonden. En zo voelen ze zich nog meer thuis. 

EIGEN KARAKTER

Nijmegen Direct is opgezet in navolging van soortgelijke sites in Arnhem en Apeldoorn en heeft tegelijkertijd een geheel eigen Nijmeegs karakter. Inmiddels is de Stichting Nijmegen Direct opgericht om de onafhankelijkheid en het ideële karakter te benadrukken. Er is actieve steun van internetprovider InterNLnet en de gemeente Nijmegen.

De site is de afgelopen tijd uitgegroeid tot wat hij nu is: mensen zetten hun talenten vrijwillig in en krijgen er op een of andere manier wat voor terug, bijvoorbeeld in de vorm van nieuwe contacten of een platform om hun ideeën te uiten.   

DROMEN OVER NIJMEGEN

De officiële lancering van Nijmegen Direct is woensdag 17 november 2010 van 18.00 tot 21.00 uur in de Waarmakerij aan de Tooropstraat 117 in Nijmegen. ‘Dromen over Nijmegen’ is de rode draad. Onder anderen de Nijmeegse ondernemer Jan Diebels van Dedicated, Nils Roemen van de Waarmakerij, Marteyn Roes van HAN Small Business, Marcel Wortel van UMC St. Radboud en Eric Hendriks van Nijmegen Direct vertellen op bijzondere wijze hun verhaal.

Ook het publiek krijgt de kans om zijn dromen te delen. Nijmegenaren die erbij willen zijn, kunnen zich aanmelden via www.nijmegendirect.nl.

Een Nijmegen Direct-videoteam gaat de straat op om dromen van Nijmegenaren op te tekenen. De filmpjes komen op de site te staan.

 


Momix: in één woord fantastisch!

Posted at 11:02, 3/11/2010

Share

 

Gisterenavond genoten van een voorstelling in de Schouwburg van Nijmegen: The best of Momix.

 

 

Een dansvoorstelling, maar niet zomaar een dansvoorstelling! Een combinatie van bewegingskunst, dans, acrobatiek in samenspel met lichteffecten en veel creativiteit en inventiviteit. Waanzinnig!

 

 

Dans?

In eerste instantie was ik in verwarring. De eerste act leek meer op acrobatiek dan wat anders. Heel estethisch. Erg lenig en in een ingewikkelde contraptie, waarbij je de schellen van de ogen vallen. Hoe kom je erop?

 

   

 

 

Nog nooit eerder had ik zoiets gezien. Een soort ergonomische hoepel in evenwicht gehouden door twee mensen, die het ding bij wijze van klimrek beklommen en ermee over het podium denderden!

 

 

Sprookjesachtig

Nu ben ik een grote Science Fantasy fan, mede omdat ik ook dol ben op sprookjes. Fantasieprikkelende verhalen en beelden? Dan ben ik verkocht. Momix fascineerde me, betoverde me en liet me een andere wereld zien. Bijna tovenarij. Teruggrijpend op de derwitsjen en de Chinese acrobatiek, maar dan met een tikje van Momix eraan toegevoegd. Ja, net als bij dat bekende soepmerk inderdaad!

 

 

Aanrader!

Een aanrader dus. Voor meer informatie kijk op http://www.momix.com/. Kijk hieronder of op de website van Momix voor de data de komende maand hier in Nederland. En ga er vooral naar toe!

 

November 2010

Nov 4 Best of MOMIX   IJMuiden, Holland Stadsschouwburg Velsen   www.stadsschouwburgvelsen.nl

Nov 5 Best of MOMIX   Apeldoorn, Holland Schouwburg Orpheus   www.orpheus.nl

Nov 6 Best of MOMIX   Sittard, Mgr. Claessensstraat2 6131 AE Sittard, Holland Stadsschouwburg Sittard-Geleen 046-4524400  

Nov 9 Best of MOMIX   Enschede, Wenninkgaarde 40-42 7511 PH Enschede, Holland Stadsschouwburg Enschede 053-4858500  

Nov 10 Best of MOMIX   Tiel, Agnietenstraat 2, Holland Schouwburg Agnietenhof 0344-673515  

Nov 11 Best of MOMIX   Amersfoort, Coninckstraat 60 3811 W K Amersfoort, Holland De Flint 033-4229229  

Nov 12 Best of MOMIX   Den Haag, Holland Lucent Danstheater +31 70-88 00 100 www.ndt.nl

Nov 13 Best of MOMIX   Lelystad, Agorabaan 12 8224 JS Lelystad, Holland Agora Theater 0320-239239  

Nov 14 Best of MOMIX   Hoofddorp, Holland Schouwburg De Meerse   www.demeerse.com

Nov 16 Best of MOMIX   Drachten, Burgemeester Wuiteweg 24 9203 KL Drachten, Holland Schouwburg De Lawei 0512-335050  

Nov 17 Best of MOMIX   Zaandam, Holland Zaantheater   www.zaantheater.nl

Nov 18 Best of MOMIX   Arnhem, Holland Schouwburg Arnhem +31 (26) 372 0720  

Nov 19 Best of MOMIX   Zwolle, Spinhuisplein14 8011 ZZ Zwolle, Holland De Spiegel 038-4288288  

Nov 20 Best of MOMIX   Amstelveen, Holland Schouwburg Amstelveen   www.schouwburgamstelveen.nl

Nov 21 Best of MOMIX   Amsterdam, Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam, Holland De Meervaart 020-4107777  

Nov 23 Best of MOMIX   De Lievekamp, Holland Theater aan de Parade   www.theateraandeparade.nl

Nov 24 Best of MOMIX   Alkmaar, Holland Theater De Vest   www.theaterdeveste.nl

Nov 25 Best of MOMIX   Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg, Holland Theaters Tilburg 013-5432220  

Nov 26 Best of MOMIX   Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg, Holland Theaters Tilburg 013-5432220  

Nov 27 Best of MOMIX   Venray, Schouwburgplein 1, 5801 BV Venray, Holland Schouwburg Venray 0478-530999


Nijmegen inspireert!

Posted at 11:55, 28/10/2010

Share

Het mooie van het wonen, werken en leven in Nijmegen is de aanwezigheid van een inspirerende omgeving en evenzo inspirerende mensen. Laatst was ik bij het netwerkinitiatief de Open Coffee, die gehouden werd in de Waarmakerij in de Tooropstraat. Mede ook ter ere van de opening van de Waarmakerij.

 

Een van de initiatiefnemers is Nils Roemen.

 

Wat is de Waarmakerij?

De Waarmakerij is een co-werkplek. "Een werk- en ontmoetingsplek voor iedereen die dat wil", zoals Nils Roemen het omschrijft. Deze week probeerde ik aan iemand uit te leggen wat er precies gebeurt in de Waarmakerij en waarom ik er zo enthousiast over ben.

 

Dat lukte niet! Op één of andere manier is mijn enthousiasme zo groot, dat ik er geen woorden aan kan geven. En eigenlijk ben ik ook ervan overtuigd, dat je de Waarmakerij moet beleven, wil je weten wat het is.

 

Idealisme

En je moet beschikken over een groot gevoel van idealisme. Cynische mensen, zo bleek in een gesprek, kunnen niets met mijn verhaal over hoe je elkaar kunt stimuleren en inspireren door gratis en voor niets dingen voor elkaar te doen.

 

Huis van Overvloed

Zo kreeg ik vandaag een bericht over weer een ander idealistisch initiatief van 7 Days of Inspiration: het Huis van Overvloed. Een ecohuis. Juul Martin kan vast beter dan ik vertellen wat het idee erachter is.

 

Op maandag 15 november is er een actieavond in de eerder genoemde Waarmakerij aan de Tooropstraat 117 in Nijmegen. Iedereen die wil meedenken of meedoen kan er naar toe.


Een Creatiespiraal, die negatief werkt?

Posted at 10:08, 18/10/2010

Share

Vorige week woensdag was het weer Vrouwenwoensdag!

 

Dromen

Zoals elke keer weer ging ik met hoge verwachtingen en veel voorpret naar de gekozen workshop. Ik ging mijn dromen waarmaken, zoals beloofd was in de vooraankondiging. Dat is mooi, want daar ben ik nu volop mee bezig! Een steuntje in de rug kan ik altijd wel gebruiken.

 

Creatiespiraal

De trainster hield zich aan de welbekende Creatiespiraal van Marinus Knoope. Veel van gehoord, nog nooit echt toegepast. We begonnen met een groepje vrouwen wat giechelig aan de workshop.

 

 

 

 

Oefening

De eerste oefening was het afleggen van een traject in je verbeelding in de richting van je droom. Simpel. Iemand stelt de vragen jij geeft antwoord en zet een stap in de richting van je droom, zodra het goed voelt. Het is natuurlijk de bedoeling, dat de vragen je "helpen"!

 

Negatief

In mijn geval hielpen de vragen niet. Iemand struikelde bij mij over mijn bewering, dat ik een tekstbureau "moest" opzetten en dat ik dat heel moeilijk vond. Die persoon zei: "Oh, hoezo moeten? Wil je eigenlijk wel?" Een terechte vraag misschien. Maar eentje die mij meteen ook in het negatieve duwde. En dat terwijl ik een hele zomer lang gevochten heb tegen mijzelf om aan het idee te wennen, dat ik binnenkort wellicht toch zelfstandige ga worden.

 

Positief

Zelf probeerde ik het nog positief te zien. Ik had deze terugslag gewoon nodig om steviger in mijn schoenen te komen staan. Klaarblijkelijk sta ik nog niet stevig in mijn schoenen en moet ik de tijd nemen en heel hard nadenken over mijn beslissing.

 

Creatiespiraal werd afbraakspiraal

Die avond was lachend begonnen, maar ik ging er nog net niet huilend weg. Hoe had dit kunnen gebeuren? Een creatiespiraal die een afbraakspiraal is geworden? Was ik gekomen om mijn dromen af te laten breken? Want daar leek het even wel op.

 

Vriendin

Een vriendin die met mij mee was gegaan, was wel positief over de avond en wist niet wat mij was overkomen, omdat zij bij een ander groepje ingedeeld was. Na het horen van mijn verhaal heeft ze met mij gepraat. Met haar kennis over mijn worsteling van deze zomer kon zij heel goed plaatsen, dat ik in mijn onzekerheden gesterkt was tijdens deze avond.

 

Miniworsteling

Nu, enkele dagen later, ben ik nog steeds moe van mijn miniworsteling (een kopie van die van deze zomer) en voel ik mij nog steeds onzeker. Volgens mij was dat toch echt de bedoeling niet van die avond tijdens Vrouwenwoensdag. Maar goed, ik was er zelf bij en ik stá ook nog niet stevig in mijn schoenen.

 

Focus

Mijn reactie op dit soort gebeurtenissen is meestal met zoveel mogelijk mensen praten over wat mij overkomen is. Uit dat soort gesprekken komt naar boven, dat ik een focus mis. Ik wil teveel? Ik kan teveel? Hoe dan ook, ik laat mij ook veel afleiden door alle dingen die eromheen hangen.

 

Angst

De angst voor onzekerheid, die het ondernemerschap toch met zich meebrengt. De onveiligheid, omdat ik toch de relatieve zekerheid van banen en bazen gewend ben. Een teveel aan vrijheid, waarbij je op jezelf aangewezen wordt. Jij bent verantwoordelijk voor jezelf. Ik ben verantwoordelijk voor mijzelf.

 

Abseilen

Dat is net als tijdens het klimmen en abseilen, waarbij de instructeur bemoedigend zegt: "Er kan je niets gebeuren, want je hebt het allemaal zelf in de hand." Niet wetende dat hij het zegt tegen iemand die op alles en iedereen vertrouwt, behalve op haarzelf. Dus ik zie het touw al uit mijn handen glippen en mijzelf tegen de grond smakken. Want daartoe ben ik in staat. Weet ik. Geloof ik. Beeld ik mij in.

 

Hoe doorbreek je zo'n patroon?

 

Doen!

Voor mij is er maar één remedie: Doen! Dus daar houd ik mij maar aan vast. Ik ga ervoor. Maar een klein stemmetje van binnen blijft zoemen. En ergens houd ik toch mijn hart vast. Toch hoop ik niet meer zoveel mensen tegen te komen, die met één vraag alles op zijn grondvesten kunnen laten schudden. Maar mensen die mij kunnen helpen en ondersteunen, zoals ik zelf ook graag anderen help en ondersteun.


Taalevolutie

Posted at 15:09, 21/9/2010

Share

Hoe waardevol zijn toch die zomercolleges van de Communicatiekring. Dit jaar organiseerde de kring van Arnhem de reeks. Dit maal vanuit het thema Taal.

 

Beeldtaal

Vorige week dinsdag ging het over Beeldtaal met ontwerper Anthoon Mooijekind, filmer Jitske Jonkman en fotograaf John Voermans als docenten.

 

Vaagtaal

Donderdag hadden we een sessie over Vaagtaal met als leidende figuren Cathelijne de Busser en Arjan Ligtvoet.

 

Taalevolutie of taalrevolutie?

En dinsdag 21 september was de dag voor Taalevolutie. De "r" tussen Taal en evolutie was men even vergeten, maar beide woorden "revolutie" of "evolutie" zijn toepasbasbaar.

 

 

Marcellino van Callias van de Streetsdepartment geeft ons een lesje in straattaal. Hij heeft daarvoor twee jonge medewerkers meegenomen, want zelf is hij "al over de dertig". Zijn "straattaal" is al verouderd. De jongens weten precies hoe het moet tegenwoordig.

 

Sranatongo

De twee laten horen en zien hoe dat gaat tussen jongeren. De vreemde klanken, meestal stammend uit het Sranatongo (Surinaams), wekken af en toe vaag in de verte herkenning op, maar over het algemeen klinkt het voor onze volwassen oren als koeterwaals. Gepaard met de nodige gebaren wisselt de betekenis van de verschillende uitdrukkingen bovendien.

 

"Fa waka" (hoe loopt het?), skipdi tori (laat dat maar zitten) of schatje dushi (schatje). Dissen is al weer ouderwets, zo leren we. We hebben het nu over bokken. Doekoe is geld, dat wisten we al.

 

Geheimtaal

Marcellino zegt dat hij wel een tipje van de sluier kan optillen, maar niet alles kan vertellen. Vanwege een ongeschreven erecode is de straattaal niet voor niets een geheimtaal voor ingewijden.

 

De jongeren hebben er lol in om ons volwassenen te laten horen hoe zij in het dagelijks leven met elkaar praten. Ze lachen zich rot, als ze ons zien worstelen om erachter te komen wat de betekenis is van hun gesprek.

 

Marcellino waarschuwt ons, dat het niet de bedoeling is om als volwassenen te proberen straattaal te spreken. "Eén keertje is leuk, maar als bijvoorbeeld een docent drie keer achter elkaar probeert de leerlingen aan te spreken in straattaal, dan gaat de lol ervan af. Dat is niet de bedoeling."

 

De straattaal verbindt de jongeren onderling en geeft ze de mogelijkheid met elkaar te praten, zonder dat zij bang hoeven zijn dat een volwassene meekrijgt wat zij tegen elkaar zeggen. Een latere spreker van een ander kaliber, de schrijver Wim Daniëls, legt uit, dat straattaal bovendien ook bedoeld is om te concurreren tussen jongerengroepen.

 

Lang leve Wim

Klapperden onze oren al bij de straattaal van the Streetdepartment. Wim Daniëls kan er ook wat van. Weergaloos en onstuitbaar is de woordenstroom die als vanuit een mitrailleur op ons afgevuurd wordt. Waarom is die man eigenlijk schrijver geworden?

 

 

Hij introduceert zich met een boekje: Lang Leve Wim. Wim is aan het uitsterven, zo heeft hij ontdekt. Overigens ligt vanaf vandaag Lang Leve Jan in de winkel.

 

Geschiedenis

Wim Daniëls schetst in zijn stortwoordenvloed de geschiedenis van de Nederlandse taal. Voortgebracht uit het Nederfrankisch en het Nederdietsch. Hij verwijst naar het naslagwerk Spraakmakend Nederlands. Wie de schrijver van dat boek is, laat hij in het midden!

 

Wat een droog onderwerp lijkt op voorhand, weet hij tot een boeiend verhaal te maken. Hij kronkelt zijn gedachten steeds weer rondom woorden en komt zo tot verrassende inzichten of invalshoeken op de betekenis ervan. Wonderbaarlijke man, die Wim Daniëls. Hij zal me nog lang heugen.


Wandelen met MooiWandelen door Millingerwaard

Posted at 15:24, 10/9/2010

Share

 

Dat was nou net wat ik nodig had. Lekker relaxed door het natte gras van de Millingerwaard, de lucht van bloemen en koeienvlaaien, vergezichten, kikkertjes, salamanders en in goed gezelschap!

 

 

 

Jorrit Bolhuis

Het begon allemaal met het idee van Jorrit Bolhuis, de initiatiefnemer van MooiWandelen, waarin hij zijn LinkedIn-connecties uitnodigde om elkaar ook in levende lijve te ontmoeten. Hij stelde een wandeling voor door de Millingerwaard vlakbij Nijmegen. 

 

Netwerken

Als gevolleerd natuurgids leidt hij ons clubje door het gebied aan de Waal. Ondertussen maken we kennis met hem en met elkaar. Keuvelend over onze bezigheden verandert de wandeling in een originele netwerkbijeenkomst.

 

Bevers

Jorrit weet bovendien tussentijds ons te wijzen op al die dingen die wij normaal waarschijnlijk gewoon voorbij lopen zonder ze te zien. Zoals de sporen van bevers, die met hun scherpe tanden knagen aan zacht hout om uiteindelijk van de takken en stammen een dam te maken.

 

 

 

Minotaurus

Het gebied staat bekend om de wilde paarden, die we in de verte kunnen zien grazen, de diversiteit aan vogels, waarvan Jorrit een groot aantal weet te benoemen, en de grote runderen. Door mij - gezien mijn klassieke opleiding en interesse voor verhalen door de eeuwen heen - vrolijk Minotaurus gedoopt.

 

 

Jorrit vertelt verder, dat hij bedrijven benadert om dergelijke wandelingen te doen bij wijze van stressmanagement. Ik kan zeggen, dat het werkt.

 

Energie

Mijn voeten zijn door en door nat, dat wel, maar mijn geest is heerlijk open en mijn energie zit aan zijn top aan het einde van de wandeling. Moe maar voldaan ben ik blij, dat ik thuis droge sokken en schoenen kan aandoen. Maar ik kan de wereld ook weer aan.

 

Een aanrader voor elke werkgever die werknemers die tegen het randje van overspannenheid aan zitten wil trakteren op een energie-opwekkende steun in de rug. Overigens ook een goede voor teambuilding of anderszins.

 

Kijk op http://www.mooiwandelen.nl voor meer informatie.


B.I.T.C.H. Businesswoman In Total Control of Herself

Posted at 23:16, 8/9/2010

Share

 

Dat was heftig! Vrouwenwoensdag in Nijmegen organiseerde een avond dat heel fantasieprikkelend B.I.T.C.H. werd genoemd.

 

Anne Blijd van 2bediverse is de "leading lady" van de avond. Een inspirerende dame met duidelijk veel in haar mars. Het vergt aanvankelijk nog al wat uitleg, voordat duidelijk wordt dat de workshop niet bedoeld is om van ons echte krengen te maken.

 

Anne legt uit hoe moeilijk het soms is voor een (zaken-)vrouw om zich staande te houden in een mannenwereld. Vaak worden vrouwen niet serieus genomen of boksen ze op tegen de grote verschillen tussen mannen en vrouwen.

 

Ze polst dit bij de deelnemers en die bevestigen inderdaad de ervaringen die zij schetst.

 

Ze analyseert het gedrag van mannen. Want hoe komt het dat mannen vaak wel dingen klakkeloos van elkaar aannemen?

 

1. Mannen zijn vaak heel stellig in hun mening.

2. Mannen bluffen eerder.

 

En vrouwen?

 

1. Vrouwen profileren zich vaak op basis van hun kennis en hun emoties.

2. Vrouwen zijn bescheiden.

3. Vrouwen voelen zich vaak onzeker.

 

Om dit patroon te doorbreken, zo denk Anne, is het nodig om jezelf grondig te leren kennen en te accepteren dat je je expertise en vakmanschap hebt. Veel vrouwen hebben echter vaak teveel het gevoel, dat ze nog meer kennis moeten vergaren (cursussen, diploma's halen, opleidingen volgen) terwijl ze dat vaak niet eens nodig hebben!

 

De avond vordert verder met een hele inspirerende oefening, die volgens Anne misschien geen Eureka-gevoel geeft, maar dat voor mij toch echt wel opgeleverd heeft. Eureka! Nu kan ik weer door. Mijn batterij is opgeladen. Ik heb weer energie. Ook mede dankzij de aanwezige enthousiaste en ondernemende vrouwen om mij heen.

 

Dank je wel Anne. Dank je wel dames!


Boek “SLIM Warehouse’’ vanaf september verkrijgbaar

Posted at 16:49, 6/9/2010

Share

 

Vincent Weinschenk heeft een boek geschreven over een software programma, dat bedoeld is om de opslag van goederen te vergemakkelijken.

 

Het boek komt in september 2010 op de markt en wordt uitgegeven door NT-Consult uit Rotterdam.

 

 

Het boek zal op diverse podia onder de aandacht worden gebracht. Op 17 november zal Vincent als key-note spreker optreden tijdens de ‘’Dag van het Magazijn’’ in Diemen.

Om logistieke bedrijven op een begrijpelijke manier kennis te laten maken met de SLIM Warehouse aanpak worden vanaf november 2010 workshops georganiseerd. De workshops bestaan uit 2 dagdelen en zijn primair gericht op logistic engineers, consultants en warehouse managers.

Meer info op http://www.wherehows.com/.


Netwerken met Ondernemerslog?

Posted at 23:57, 6/8/2010

Share

 

Onlangs een nieuw netwerkmedium ontdekt: Ondernemerslog.nl. Dit medium zorgt ervoor, dat je je weblogs kunt etaleren.

 

Aangekomen op de website krijg je een redelijk onaantrekkelijke lijst, waarin artikelen onder elkaar aangekondigd staan. Op de homepage geen zoekfunctie te vinden. Desondanks ben ik te spreken over deze tool, omdat het mij lukt ermee hoog in de google-boom te belanden.

 

Het is nog even aanzien wat het gaat brengen, maar baat het niet, schaadt het niet, zou ik denken. Voor wie nieuwsgierig is naar deze site, kijk er even naar. Hopelijk lezen de makers ervan dit stukje en begrijpen ze dat de site heel wat verbeterd zou kunnen worden al was het maar met de toevoeging van een zoekfunctie en een upgrade van hun presentatie. Het oog wil ook wat, of niet soms?

 

Ondernemerslog.nl, dus.

 

 

 

RSS-feed


De geheimen van Prezi

Posted at 09:43, 1/8/2010

Share

Wie kent het het nieuwe presentatiemiddel van Prezi.com nog niet? Dit programma is vergelijkbaar met Powerpoint. Kenmerkend is de mogelijkheid in te zoomen op stukjes tekst en tekeningen.

 

Aan de hand van een padenstructuur kun je je route door de presentatie vastleggen. Eerst maak je een grove opzet. Je ordent die opzet. Zodra alles erin staat wat je erin wilt hebben, kun je via de optie path het pad aanleggen, waarop de presentatie vervolgens kan inzoomen.

 

In feite maak je dus één groot bureaublad met daarop datgene wat je wilt vertellen. Korte kernachtige woorden werken het beste. Of wie wat creatiever is: tekeningen.

 

Voor de gevorderden onder ons is het mogelijk video, pdf of foto's te integreren. En er zullen vast nog meer functionaliteiten in verborgen zitten, maar ik ben er nog maar net mee begonnen. Die ken ik nog niet. 

 

Ik ben aan de slag gegaan met het geschreven woord, want dat is het instrument wat ik het beste kan hanteren. En zie hier het resultaat. Nog niet helemaal je-van-het, maar het is een begin.{ Last Page } { Next Page }