Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Maureen Bol

Maureen Bol


(Eind)redacteur/webredacteur Communicatieadviseur overheidscommunicatie Interne communicatie bij reorganisatie

Home | Profile | Archives


Bedrijf gaat internationaal met een knipoog...

Posted at 16:20, 25/1/2012

Share

Ik volg al enige tijd een waanzinnig creatief bedrijf uit Elst, waar ik vanaf de eerste kennismaking helemaal enthousiast over ben. Het gaat om het bedrijf voor Marketing en Services (ze maken onder andere websites) Cowpunks. De naam alleen al is je om te bescheuren.

 

Een aantal jaren geleden besloot ik te reageren op een vacature bij dit bedrijf, waarvoor ik geheel niet geschikt ben. In een impuls stuurde ik een sollicitatiebrief en mijn curriculum vitae. Tot mijn grote verbazing benaderde de eigenaar van het bedrijf mij en mocht ik op gesprek komen. Niet zozeer voor de baan, dat was al meteen duidelijk, maar voor een kennismaking.

 

Nieuwsgierig

Het klikte bijzonder goed tijdens dat gesprek. Ik wilde eigenlijk maar één ding op dat moment: weten wat het bedrijf en de mensen die ervoor werken beweegt, wat zij doen en hoe zij het doen. Ik had geen verborgen agenda (ik zocht geen opdrachten of werk), ik was puur nieuwsgierig en geïnteresseerd in het bedrijf, dat een snaar in mij geraakt heeft. Soms heb je dat met iets waar je zo eens over "struikelt". Ik tenminste wel.

 

Bleu

Tot mijn grote verbazing kreeg ik niet alleen openheid van zaken van de directeur, maar begon hij ook na te denken over eventuele links tussen zijn bedrijf en mijzelf. Voordat ik het wist, wilde hij een opdracht aan mij kwijt. En ik, bleu als ik was / ben, wist niet wat ik ermee aan moest.

 

Schroom

Ik was toen nog geen ondernemer en alleen op zoek naar een baan. Bovendien speelden mij mijn aangeboren bescheidenheid, beschroomheid en terughoudendheid mij parten. Ik was wel enthousiast, maar ik geloofde mijn oren en mijn geluk niet. En uiteindelijk heb ik(en daar heb ik nog steeds spijt van) niets gedaan met het aanbod. Wel heeft het aanbod mij toentertijd zo aan het denken gezet, dat ik uiteindelijk toch voor mijzelf ben begonnen. Waarvoor nog mijn dank, Léon!

 

No nonsens

Cowpunks is mij altijd bijgebleven en ik volg ze op Twitter, ik kom de directeur nog regelmatig tegen, we hebben goede gesprekken en houden anderszins af en toe contact. Nu kwam ik per toeval onderstaand persbericht tegen. Opnieuw een bewijs wat voor een leuk bedrijf Cowpunks toch maar weer is. Met een dikke knipoog naar het Nieuwe Werken en de karakteristieke no nonsens houding bewijst het maar weer zijn kracht. Wat is het toch een leuk bedrijf!

 

Lees maar:

 

Cowpunks start in Kuala Lumpur
 
Persbericht geplaatst door cowpunks in Regio Gelderland op 07 januari 2011


Iedereen praat erover. Het nieuwe werken. Het in Elst (Gld) gevestigde internetbedrijf Cowpunks brengt het nieuwe werken in de praktijk. Toen bekend werd dat medewerker Thijs Verbeeten mee zou willen met zijn vriendin naar Kuala Lumpur voor een half jaar in verband met haar stage werden er snel zaken gedaan. Thijs is programmeur en kan prima zijn werk op afstand doen. Bovendien wil Cowpunks de medewerker niet kwijt. Door de wens van medewerker en bedrijf om de relatie in stand te houden werd al snel besloten om de arbeidsrelatie voort te zetten. En waarom niet in Kuala Lumpur?  Thijs hoeft geen werk te zoeken en Cowpunks kan een waardevolle medewerker behouden. Een win-win situatie voor beide partijen.

Internet is wereldwijd doorgedrongen en snelle verbindingen zijn zeker in Kuala Lumpur voorhanden. Dat maakt het eenvoudig om op afstand te werken. Het is wel zaak dat medewerker en werkgever een elkaar vertrouwen. Dat vertrouwen is er en daardoor kan het “nieuwe werken”gemakkelijk in praktijk worden gebracht.

 

Lees meer: http://www.persbericht.nu/cowpunks-start-in-kuala-lumpur/#ixzz1kU2rYC1L{ Last Page } { Next Page }