Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Maureen Bol

Maureen Bol


(Eind)redacteur/webredacteur Communicatieadviseur overheidscommunicatie Interne communicatie bij reorganisatie

Home | Profile | Archives


Workshop Gezond Ondernemen

Posted at 16:47, 29/9/2011

Share 

Op woensdag 28 september woon ik de workshop Gezond Ondernemen bij. Dat maakt onderdeel uit van de nieuwe ledencampagne van FNV Zelfstandigen. Handig, zo'n workshop, voor een ondernemer zoals ik! 

 

De workshop zou gaan over de kern van ondernemerschap en het bestaan als ZZP’er: klanten, omzet en support. Wij krijgen als deelnemers informatie over succesvol ondernemerschap en concrete handvatten om meer omzet te genereren en meer klanten binnen te halen en vast te houden. Top! Da's net wat ik nodig heb, dacht ik toen ik mij opgaf.

Trein

Ik neem voor de gelegenheid de trein. Verstandig, dacht ik, want geen files en lekker onderuit gezakt met een krantje op weg naar Utrecht. Helaas blijft de trein meer dan 10 minuten op het spoor staan, omdat er geen plek is aan het perron. Bovendien weet ik niet waar het vergadercentrum Hoog Brabant ligt. Dat blijkt goed verstopt te zitten in Hoog Catherijne.

Keuzes

Een half uur te laat heb ik dus het eerste deel van de workshop gemist die gaat over keuzes maken. Op basis van die keuzes kan een ondernemer de omgeving beïnvloeden. Mensen maken continu keuzes zowel bewust als onbewust.

Succes

Succesvol zijn betekent dat je alert bent op alle (bewuste en onbewuste) mogelijkheden die er zijn. Dat laatste hoor ik gelukkig nog in het staartje van dit gedeelte als ik het lokaal binnen loop waar zo'n 40 tot 50 ondernemers zitten.

 

Brein

Op een humorvolle manier leidt Ronald van Aggelen de deelnemers door het doolhof van het menselijk brein. Ronald beïnvloedt als ondernemer al meer dan 25 jaar het succes. Met workshops en trainingen voor individuen en organisaties levert hij met zijn organisatie SIXO bijdragen aan het realiseren van meer omzet en meer klanten. Met FNV Zelfstandigen werkt hij aan de introductie van gezond ondernemerschap.

Hij maakt inzichtelijk hoe ons succes wordt bepaald; hoe wij processen en mensen naar onze hand kunnen zetten. Hij geeft ons tips die leiden tot meer omzet, meer klanten en meer support. Zegt hij.

Valkuilen

In het tweede gedeelte van de workshop geeft Ronald de elementen van gezond ondernemerschap mee: vitaliteit van de ondernemer en een gezonde bedrijfsvoering zijn de ankerpunten. Zicht op de eigen valkuilen en sterke punten helpen ondernemers op twee punten:

·         Effectiever inzetten van de eigen kracht en dus herkenbaarder worden op je kwaliteiten

·         Effectief communiceren met anderen

De deelnemers krijgen in korte tijd praktische instrumenten om zichzelf en anderen in kaart te brengen. Op basis van dit principe word je direct productiever en leid je inspanning tot direct resultaat: meer omzet en meer klanten.

Ik ga de komende tijd het geleerde in praktijk brengen. En tijd zal het leren of er waarheid schuilt in alles wat er gezegd is in deze workshop.

Voor wie ook interesse heeft in zo'n workshop: er is 20 oktober weer een dergelijke workshop in Breda. Hier volgt de uitnodiging voor wie zich wil opgeven.

Uitnodiging

Beste  ,

 

Hierbij nodig ik je uit voor de Workshop Gezond Ondernemen!

Het liefst doe je als ondernemer alleen maar waar je goed in bent. Daarnaast ben je vrij om je eigen tijd in te delen en te zijn wie je bent. Toch gaat het leven als zelfstandige niet altijd van een leien dakje.

Misschien rond je binnenkort een project af of heb je net een activiteit succesvol afgerond. Heb je de volgende klus al weer binnen gehaald of is acquisitie doen niet jouw ding? Heb je genoeg werk of zou je wel meer klanten willen?

Allemaal vragen waar ZZP’ers mee bezig zijn. Herken je dit bij jezelf en ook bij andere ZZP’ers? Wij organiseren in de komende periode workshops Gezond Ondernemen gericht op meer omzet, meer klanten en meer support.

Op donderdag 20 oktober van 16:00 tot 20:00 uur in Amrâth Hotel Hazeldonk te Breda geven we de gratis workshop Gezond Ondernemen. Het doel van de workshop is dat je handige technieken leert om jouw prestaties te verbeteren. Je wordt uitgedaagd om situaties voor te leggen en je eigen ideeën te toetsen. Door te spelen met eigen persoonlijkheidskenmerken leer je in de praktijk situaties naar je hand te zetten. Daarbij is de wijze waarop je communiceert bepalend.

Door op tijd de juiste hulpvragen te stellen kun je tijd creëren wat zal leiden tot meer omzet en meer klanten. Tijdens de workshop Gezond Ondernemen ervaar je hoe dat werkt. Bekijk de handige factsheet in de bijlage voor meer informatie.

Schrijf je in en kom gratis naar deze waardevolle workshop.

Tot ziens op de workshop Gezond Ondernemen op 20 oktober in Breda.

Met vriendelijke groet,

Jeroen van der Hoeven
Coördinator Workshop Gezond Ondernemen

FNV ZELFSTANDIGEN IN: DIENSTEN | GROEN | HANDEL | ICT | INDUSTRIE | VERVOER | ZORG

 

Postbus 85400

3508 AK  UTRECHT

 

T 030 26 37 203 | F 030 26 37 201 |www.fnvzzp.nl | KvK 30158039

Juridisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 9:30–12:00 uur op 030 26 37 205{ Last Page } { Next Page }