Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Maureen Bol

Maureen Bol


(Eind)redacteur/webredacteur Communicatieadviseur overheidscommunicatie Interne communicatie bij reorganisatie

Home | Profile | Archives


Eerste deelwinkel geopend

Posted at 23:58, 22/1/2015


Een deelwinkel? Wat is dat?


Dat is een plek, waar je informatie kunt krijgen over hoe je het gemakkelijkste kunt delen met anderen. Denk aan spullen, diensten, kennis en expertise.


Websites

Er zijn tegenwoordig websites waar je dat soort dingen kunt delen met anderen. We zijn allemaal wel gewend spullen te delen, te lenen of te ruilen met bekenden, familie, buren of vrienden. Delen met onbekenden is minder in zwang.


Boormachine

Toch zou het zomaar kunnen, dat die man om de hoek die je nog nooit gezien hebt of ontmoet voor jou een boormachine heeft die je zo nodig hebt om dat ene gaatje te boren. Of je hebt zelf een boormachine die je maar 1 keer per jaar gebruikt en iemand bij jou in de buurt heeft er eentje nodig, maar weet niet dat jij er eentje "over" hebt.


Autodelen

Of je wilt eens een keer bij je oma op bezoek, die ergens op de hei woont, maar je hebt geen auto. Je kunt er eentje huren, maar als er iemand is die bereid is zijn of haar auto met je te delen voor dat ene keertje, dat jij naar je oma op de hei wilt en degene die auto net even niet nodig heeft. Mooi toch!


Hond

Of je hebt een hond, maar je bent veel weg voor je werk. Je leest op een website, dat een vrouw in de buurt graag een hond wil, maar bijvoorbeeld vanwege gezondheidsredenen of geldproblemen niet elke dag of 24 uur per dag voor een hond kan zorgen. Dan is het toch een goede oplossing, dat zij parttime het beestje onder haar hoede kan nemen en kan genieten van de aanwezigheid en de aanhankelijkheid van die lieve hond?


Websites

Maar waar vind je dat soort websites? Daar kan de deelwinkel bij helpen. Op 22 januari 2015 opende de eerste deelwinkel in de Molenpoort van Nijmegen haar deuren. Een sympathiek initiatief en wellicht ook hoog idealistisch. Het doel van de deelwinkel is zichzelf na verloop van tijd te kunnen opheffen. Omdat dan toch iedereen al weet hoe en waar ze kunnen delen.


Opening

De foto's van de opening zijn hier te zien.{ Last Page } { Next Page }